Harta site-ului
Ajutor
16 ani de activitate a Consiliului Raional Dubăsari
16 ani de activitate a Consiliului Raional Dubăsari

Data de 19 iunie are o semnificaţie deosebită pentru Consiliul Raional Dubăsari. Anul acesta sărbătoreşte deja a 16-a aniversare de la reinstituirea activităţii sale.
La insistenţa primarilor din regiune şi datorită implicării Preşedintelui Republicii Moldova dl Vladimir Voronin, în anul 2002 Raionul Dubăsari a fost inclus ca unitate administrativ - teritorială în Legea privind organizarea administrativ – teritorială a Republicii Moldova. Astfel, în urma alegerilor locale, la 19 iunie 2003, s-a desfăşurat prima şedinţă de constituire a Consiliului Raional Dubăsari care a avut loc în incinta casei de cultură din satul Cocieri, cu participarea a 27 de consilieri raionali. Cu majoritatea absolută de voturi, Grigore POLICINSCHI, nefiind membru de partid, a fost ales în funcţia de Preşedinte al raionului Dubăsari. Fiind deja la al patrulea mandat, dumnealui se bucură şi în continuare de susţinerea şi respectul cetăţenilor din Raionul Dubăsari. 
Astăzi sărbătorim 16 ani de cînd Raionul Dubăsari se dezvoltă şi înregistrează frumoase succese datorită unei echipe bune de funcţionari publici, consilieri raionali, care nemijlocit activează, şi desigur datorită Preşedintelui raionului dl POLICINSCHI, care are o mare responsabilitate atît faţă de Consiliu cît şi de locuitorii raionului nostru. 
De la reinstituire pînă în prezent, Consiliul Raional Dubăsari se poate bucura de o mulţime de realizări în diverse domenii. În primul rând se menţionează chiar organizarea sa. Organizare ca instituţie, cu specialişti, cu sedii, cu capacitatea de a organiza mai multe lucruri pentru cetăţeni. Asigurarea unei comunicări permanente dintre Consiliul Raional şi cetăţeni, la acest capitol fiind atrasă o atenţie sporită. Atitudinea promovată permanent în susţinerea tineretului, susţinerea copiilor la diferite activităţi extraşcolare cum ar fi competiţii sportive, activităţi de voluntariat, activităţi ce ţin de domeniul ecologic, activităţi ce ţin de promovarea imaginii organizaţiilor de tineret din localitate, consiliile locale a tinerilor din fiecare localitate, instituirea bursei preşedintelui raionului, de asemnea, pentru ai motiva cei mai buni elevi, pentru ai susţine chiar şi material - bursa pentru cei mai buni sportivi, bursa pentru cei mai buni tineri care îşi fac studiile în şcolile de artă, consolidarea sectorului public şi sectorului asociativ. Pe parcursul acestor ani am reuşit, să ne apropiem şi de grijile oamenilor care încearcă să-şi dezvolte o afacere, astfel fiind instituit un Incubator de Afaceri care dă posibilitatea tinerilor să-şi promoveze activităţile şi dorinţele sale. 
De asemenea, au fost realizate diferite proiecte investiţionale în domeniul infrastructurii. Au fost reabilitate capital toate instituţiile din domeniul învăţămîntului şi din domeniul medicinii. Au fost instituite mai multe servicii publice necesare cetăţenilor. Am obţinut o stabilitate, chiar dacă au fost provocări foarte grele, foarte dureroase şi dure, dar am rezistat şi am ştiut să temperăm provocatorii. Pe parcursul anilor, Consiliul Raional, administraţia raionului în parteneriat cu instituţiile şi serviciile raionale au întreprins măsurile de rigoare întru continuarea activităţii pentru îmbunătăţirea situaţiei social-economice a raionului. Aceasta, graţie unei conlucrări eficiente între Consiliul raional, autorităţile publice centrale şi autorităţile publice locale de nivelul I, între toţi exponenţii politici din raion, organizaţiile internaţionale, comisiile de specialitate. 
Şirul acestor realizări poate fi continuat, cu toate acestea încă este foarte mult de lucru. Ne dorim şi în continuare, o susţinere din partea cetăţenilor raionului Dubăsari pentru a putea face localităţile mai dezvoltate şi mai prospere, iar oamenii să se poată bucura de o îmbunătăţire a calităţii vieţii lor. 

La mulţi ani Consiliul Raional Dubăsari !

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

16 ani de activitate a Consiliului Raional Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta